Düzce’de sel hasara neden oldu

Düzce’de dün gece etkili olan sağanak yağmur nedeniyle çok sayıda bölgede ev, işyeri ve besihaneler ile tavuk kümeslerinde hasar meydana geldi.

+14
Haber albümü için resme tıklayın

Düzce’de gece saatlerinde etkili olan sağanak yağmur bir çok bölgede hasara ve maddi kayıp yaşanmasına neden oldu. Gölyaka ilçesinde bulunan bir tavuk kümesinde gece saatlerinde su yataklarının aşırı yağış nedeniyle değişmesi sonucunda su baskınları meydana geldi. Su baskını sonucunda kümeste bulunan 180 bin civciv telef oldu. Tavuk kümesi sorumlusu Ercan Arı “Dere yatağı yön değiştirerek direk kümeslere doğru akmaya başladı. Yarım saat içinde de komple kümes sular altında kaldı. 370 bin hayvanımız vardı. Alt katlarda olan 180 bin hayvan telef oldu. Şu anda elektrik vererek üst katta ki hayvanları yaşatmaya çalışıyoruz. Şu anda debi yüksek olduğu için dere yatağına giremiyorlar. Yağmur devam etmesin diye dua ediyoruz” dedi.

DERDİN KÖYÜNDE OTEL İNŞAATI ÇÖKTÜ

Yağışlar nedeniyle Düzce Merkez’e bağlı Samandere ve Derdin köyleri arasında ki 1,5 kilometrelik yol sel sularına kapılarak tamamen yok oldu. Köylere ulaşım alternatif yollardan sağlanmaya çalışılırken, Derdin Köyü’nde bulunan bir kaplıca oteli inşaatı çöktü. Bilgilere göre bölgede can kaybı yaşanmazken, ciddi oranda maddi hasar meydana geldi.

ŞEHRE SU VEREN ANA HAT SEL SULARINA KAPILARAK GİTTİ

Düzce'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Beyköy su alma regülatörünün bulunduğu Uğur Suyu taşarak yolun ve ana hattın sel sularıyla sürüklenmesine neden oldu. İki ayrı bölümden toplam 600 metrelik ana su hattı sel sularına kapıldı. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü yaptığı açıklamada tüm imkanların seferber edildiğini söyleyerek "ilk işimiz kente su vermek. En geç yarın akşama kadar şehre su vermek için var gücümüzle çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.  

İŞ MAKİNESİ KEPÇE OPERATÖRÜ HALEN ARANIYOR

Gece saatlerinde tıkanan köprü ayaklarını açmak için çalışma yapan ve suya kapılarak kayıplara karışan iş makinesi operatörü Okan Bayrak’a ulaşmak için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında dere yatağı genişletilerek suyun debisi düşürülmeye çalışılıyor.

 

 

28 Haz 2022 - 12:35 Düzce/ Düzce- Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günaydın Düzce Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günaydın Düzce hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günaydın Düzce editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günaydın Düzce değil haberi geçen ajanstır.